38th
Annual
Congress

Orlando, FL | May 5-8, 2020

The payroll industry's
best conference.

Expand your professional knowledge and bolster your career with educational insight from payroll industry experts.
Mingle with peers and business leaders from various industries all across the nation and from around the world.
Interact with exhibitors at the world's largest payroll expo and discover the latest payroll, AP, and finance products.

The Annual Congress begins in...

days
hours
minutes
seconds

This Year's Speakers

Alison Levine
On the Edge: The Art of High-Impact Leadership
Mark Scharenbroich, CSP, CPAE
The Seven Secrets to Survive Camp Payroll by World Famous Camp Counselor Wally Bowers
Tarun Wadhwa
Money, Work, and Life in Exponential Times
Kay Frances, CSP, MBA
Stress Less, Laugh S'more, and Embrace Change
Brent Gow, CPP
Your Future in Payroll Requires Expanded Knowledge and Skills
Davida Lara, CPP
My Journey to Becoming a Payroll Executive
Kira Rubiano
Cultural Currency

Agenda

  • Monday, May 4
  • tuesday, May 5
  • wEDNESDAY, MAY 6
  • thursday, may 7
  • Friday, May 8
1:45 p.m. - 7:00 p.m.
Registration/Check-In

5:00 p.m. - 6:00 p.m.
Orientation

6:00 p.m. - 7:00 p.m.
Tweet Up
7:00 a.m. - 6:00 p.m.
Registration/Check-In

7:00 a.m. - 8:00 a.m.
Registration for Annual Business Meeting

8:00 a.m. - 9:15 a.m.
Annual Business Meeting
Open to all association members

8:15 a.m. - 9:15 a.m.
Workshop Session 1 (60 minutes)

9:30 a.m. - 11:00 a.m.
Workshop Session 2 (90 minutes)

11:15 a.m. - 12:45 p.m.
Welcome Luncheon
Sponsored by ADP, LLC

1:00 p.m. - 2:00 p.m.
Orientation

Workshop Session 3 (90 minutes)

1:00 p.m. - 3:00 p.m.
Professional Development Lounge
Sponsored by rapid!

2:15 p.m. - 3:45 p.m.
Workshop Session 4 (90 minutes)

4:00 p.m. - 4:45 p.m.
Spouse and Guest Information Meeting

4:00 p.m. - 5:45 p.m.
Opening General Session
Dan Maddux
Executive Director, American Payroll Association

Jodi Parsons, CPP
Immediate Past President, American Payroll Association

Lois Fried, CPP
President, American Payroll Association

Industry Expert Presentation
Brent Gow, CPP

Keynote
Alison Levine
7:00 a.m. - 6:00 p.m.
Registration/Check-In

8:00 a.m. - 9:30 a.m.
Federal Government Executive Session

8:00 a.m. - 9:30 a.m.
Workshop Session 5

9:00 a.m. - 11:00 a.m.
Professional Development Lounge
Sponsored by rapid!

9:45 a.m. - 11:15 a.m.
Workshop Session 6 (90 minutes)

11:30 a.m. - 1:00 p.m.
General Session Luncheon

Industry Expert Presentation
Kira Rubiano

Keynote
Mark Scharenbroich, CSP, CPAE

1:15 p.m. - 2:15 p.m.
Workshop Session 7 (60 minutes)

2:30 p.m. - 5:45 p.m.
Expo Global Payroll Pavilion Grand Opening Cocktail Reception

6:30 p.m. - 8:00 p.m.
Chapter Exchange Reception and Awards
Sponsored by Wisely by ADP
7:00 a.m. - 12:00 p.m.
Registration/Check-In

8:00 a.m. - 9:00 a.m.
Workshop Session 8 (60 minutes)

9:00 a.m. - 11:45 a.m.
Expo and Global Payroll Pavilion Open

12:00 p.m. - 1:45 p.m.
General Session Luncheon

Introductory Remarks
Dan Maddux
Executive Director, American Payroll Association

Industry Expert Presentation
Davida Lara, CPP

Keynote
Tarun Wadhwa
Sponsored by DailyPay

2:00 p.m. - 3:00 p.m.
Workshop Session 9 (60 minutes)

2:00 p.m. - 4:00 p.m.
Professional Development Lounge
Sponsored by rapid!

3:15 p.m. - 4:15 p.m.
Workshop Session 10 (60 minutes)

4:15 p.m. - 6:30 p.m.
Expo and Global Payroll Pavilion Open

Cocktail Reception

5:30 p.m. - 6:30 p.m.
Exhibitor Prize Drawing

6:45 p.m. - 7:45 p.m.
Dinner

8:00 p.m. - 11:45 p.m.
Party
7:00 a.m. - 12:00 p.m.
Registration/Check-In

8:00 a.m. - 9:00 a.m.
Workshop Session 11 (60 minutes)

9:15 a.m. - 11:00 a.m.
Expo and Global Payroll Pavilion Open

Exhibitor Prize Drawings

11:15 a.m. - 12:15 p.m.
Workshop Session 12 (60 minutes)

12:30 p.m. - 2:00 p.m.
Awards Luncheon
Sponsored by Wisely by ADP

Guest Speakers
Patricia Fripp, CSP, CPAE
Moderator

Kristine Wilson, CPP
2019 Payroll Woman of the Year

Jeffrey Hill, Ph.D., CPP, PMP
2019 Payroll Man of the Year

2:15 p.m. - 3:15 p.m.
Workshop Session 13 (60 minutes)

3:30 p.m. - 4:45 p.m.
Closing General Session

Keynote
Kay Frances, CSP, MBA
Sponsored by The Canadian Payroll Association

Convince Your Boss

Use this letter to inform your boss of the ways you'll benefit from this year's Congress.

Reserve your room

The APA's Housing Bureau makes it easy to book specially discounted rooms.

Your favorite moments from the 2019 Congress

38th Annual Congress Sponsors

Upcoming Congress Dates

39th Annual
May 18-21, 2021
Nashville, TN
40th Annual
May 10-13, 2022
Las Vegas, NV
41st Annual
May 16-19, 2023
Denver, CO